Cemaat'in, aralarında Madımak katliamından kurtulanların da olduğu 17 Alevi önderini dinlediği iddia edildi.

Star gazetesinden  Lütfi Kaplan'ın haberine göre; Çoğunluğu Sivas Katliamı’ndan sağ kurtulan yaklaşık 17 Alevi önderinin “Hizbullah”, “Kudüs Ordusu (Tevhid Selam)” gibi terör örgütleri kapsamında dinlendiği iddia edildi.

Eski EDP Genel Başkanı Ziya Halis, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Pir Sultan Abdal Vakfı Eski Başkanı Murtaza Demir, Sanatçı Arif Sağ, Tuğgeneral Ahmet Yücetürk’ün de aralarında bulunduğu 17 ismin ilgisiz gerekçelerle uzun süre dinlendiği iddia edildi.

Haberde; Sivas, Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’daki mahkemeler tarafından verilen dinleme kararlarında “Hizbullah”, “Kudüs Ordusu-(Tevhid Selam)” gibi örgütlerin yanı sıra üçüncü bir gerekçe dikkat çekti. Herhangi bir örgüt bağı kurulmayan yaklaşık 12 kişi hakkında “Örgütü belli değil” gibi gerekçelerle dinleme kararlarının verildiği iddia edildi.

Habere göre, dinlenen isimlerin önemli bir kısmını 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’taki Madımak Otel’deki katliamdan kurtulanlar oluşturdu. Bu isimler hakkında 2009 ve 2013 yılları arasında yapılan dinlemeler en az 2 ay olmak üzere 2 yıla kadar varan sürelerde devam etti.

Haberde kimlerin nasıl ve ne zaman dinlendiği listesine de yer verildi.