Spot dergisinin 4. sayısı bayilerde. Dergi ekibi son sayıda, barınma hakkı konusunda çalışmalar yapan yazar Metin Yeğin ve Birleşmiş Milletler Habitat Danışmanlar Grubu üyesi Cihan Uzunçarşılı Baysal ile kentsel dönüşüm konusunu irdeliyor. Ayrıca İstanbul'da kentsel dönüşümden en çok etkilenecek yerlerden biri olacak olan Okmeydanı halkı ile de konuya dair tartışmaların yer aldığı bu sayıda, Avrupa'da yükselen faşizm dalgası ise Teun A. van Dijk'in konuya yaklaşımının yer aldığı yazılarla ele alınıyor.

Türkiye'de basın ve basın çalışanları üzerindeki baskı ve sansürün uluslararası arenada bulduğu yankı da derginin 4. sayısında yer  ayrılan konulardan.  

Spot'ta, geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman, Kürt edebiyatının önemli isimlerinden Arjen Ari'nin edebiyatı üzerine, yazar ve gazeteci Fehim Işık değerlendirmelerde bulunurken, İsmail Saymaz ile de 'Sıfır Tolerans' üzerine söyleşi de bulunuyor..

Dergi, açlık grevleri konusuna ise ana-akım medyanın konuyu ele alışı çerçevesinde bir bakış atarken, diğer taraftan FARC-Kolombiya görüşmeleri, Bajar söyleşisi , kitap ve film tanıtımlarına da yer ayırmış. (BA)