İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Habertürk'te Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili sorulara yanıt verdiği programda emekli tuğgeneral Veli Küçük ile ilgili sözleri üzerine, avukat Zeynep Küçük tepki gösterdi.

Soylu programda, Peker'in tecavüz iddiasıyla gözaltına alındığını, adamlarının üzerindeki silahların ruhsatının Bilecik'ten alınmış olduğunu anlatarak "Tecavüzden dolayı karakola götürülüyor (Peker), orada her şey kapanıyor. Oradaki iki kişi, biz Bilecik'ten aldık diyor. Silah ruhsatlarını Bilecik'ten aldık diyor. Bilecik'te kim var? Veli Küçük var" dedi. 

Veli Küçük'ün kızı avukat Zeynep Küçük, Twitter hesabından, "Sayın Süleyman Soylu'nun ifade ettiği silah ruhsatı verilmesi ile Veli Küçük'ün hiç bir alakası yok. Veli Küçük emekli olduktan 3 sene sonra verilen bu ruhsat nedeniyle mülki amir, köy muhtarı ve jandarma personeli yargılanmış ve ceza almış" diye yazdı. 

Zeynep Küçük, olayla ilgili bir haberi de tweet'e ekledi. Söz konusu 10 Mayıs 2007 tarihli Habertürk gazetesi haberinde, "Eski Bilecik Valisi Ayhan Çevik, Sedat Peker'in adamlarına silah ruhsatı verdiği gerekçesiyle yargılandığı davada 5 ay 25 gün hapis cezasına mahkum oldu. MHP'den milletvekili adaylığı için dün valilikten istifa eden Çevik'in cezası, paraya çevrilerek ertelend" deniliyor.

Zeynep Küçük ayrıca 10 Ekim 2004 tarihli bir haberi de paylaştı. Haberde, "Sedat Peker'in adamlarının, Bilecik Jandarması üzerinden başvuru yaparak, valinin imzasıyla silah ruhsatı aldığı ortaya çıktı. Vali Çevik, 'Peker'i tanımam. Hak ediyorlar dendi, verdim. Bizi yanılttılar. Keşke vermez olsaydım' dedi" ifadeleri yer alıyor.

Sedat Peker'in Veli Küçük'ün himayesinde olduğuna dair iddialarda bulunulmuş, Ergenekon davasında yargılanan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, Ocak 2010 tarihindeki duruşmada, "Sedat Peker'i bu alemde Veli Küçük adam yaptı" demişti. 

Kaynak: Gazete Duvar