Uzman Çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğradıktan sonra 16 Temmuz’da intihar girişiminde bulunan ve önceki gün vefat eden 18 yaşındaki İpek Er dün defnedilirken, zanlı, adli tıp raporuna rağmen ancak sosyal medyadan yükselen seslerin ardından dün tutuklandı.

Jandarma’nın bağlı olduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, İpek Er’in vefatının ardından açıklama yaptı. “Bir güvenlik mensubu, bu tür bir olayın içinde yer aldığında önce açığa alırız, ardından da ihraç ederiz” diyen Soylu, “Bu uzman çavuşla ilgili açığa alma işlemi bir ay önce gerçekleşti, ayrıca ihraç işlemi de hemen başlatıldı” ifadelerini kullandı.

‘POLİS AİLESİ, CENAZE BİZİM’

Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan‘a konuşan Soylu, “Olayı tüm evreleriyle ele alıp titizlikle incelemek lazım. Cenaze, bizim cenazemizdir. İki nedenden dolayı bizim cenazemizdir: Görevimiz gereği mesuliyetimiz var, bu bir. İkincisi de bu aile bir polis ailesi. Genç kızımızın abisi mesai arkadaşımız, bir polis memuru. Bu açıdan da mesuliyetimiz var” diye konuştu.

18 yaşındaki bir gence yönelik cinsel saldırının gündemde tutulmasından rahatsızlığını da ifade eden Soylu “Elbette bu olayın bazı çevreler tarafından sürekli gündeme getirilmesinin temel nedeni HDP milletvekilinin ve diğer PKK’lıların yaptıklarının üstünü örtmektir” açıklamasını yaptı.