İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT yayınına gelen eleştirilerin ardından bu kez Habertürk canlı yayınına çıktı. Ancak sonuçta bu programın, TRT yayınından daha geri bir noktada kaldığı eleştirisi yapıldı.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin de, "Yayından aklınızda en çok ne kaldı? Yani Soylu’nun gazetecilerin fırsat bulup sorabildikleri soruları geçiştirme ustalığı dışında; programın amacı suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına yanıt vermekti ama Soylu ne zaman somut bir soru gelse konuyu ya Türkiye üzerine oynanan emperyalist oyunlara ya da 1990’larda hangi polisin ne kadar kirli işlere bulaştığına getirdi" diye yazdı.

Yetkin, söz konusu yayında kendisinin aklında tek soru kaldığını belirterek, yazısında şu noktaya dikkat çekti: 

"Defalarca tekrarlanan soru şuydu: istifa edecek misiniz?
Bakanın yanıtı “Hiç düşünmedim” oldu.
Programı tek cümleye indirgemeye kalkarsak elimizdeki cümle İçişleri Bakanı'nın bütün bu iddialar karşısında istifa etmeyeceği olur.
Diğer bütün soru, yanıt ve geçiştirmeleri bu cümle altına yerleştirmeye kalkarsanız bulacağınız ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, 'Ben gitmiyorum, istiyorsanız siz gönderebilirsiniz' çağrısıdır. Bir başka açıdan da 'Göndermeyecekseniz bana doğru dürüst sahip çıkın' çağrısı.

Habertürk’teki yayınla ikinci perdenin açıldığını belirten Murat Yetkin, 'Peker neden Soylu'yu hedef seçti?' sorusunun da yanıtını irdeledi.