MAZLUMDER İstanbul Şubesi'nin açıklamasına göre, 18 Temmuz 2012'de gece saatlerinde işten çıkan Niyazi Buldan'a polisler tarafından kimlik kontrolü yapıldı. GBT'si temiz çıkan Buldan, tam gitmek üzereyken durdurularak BDP milletvekili Pervin Buldan ile soyisminin aynı olması nedeniyle bir polisin hakaretine maruz kaldı. Bunun üzerine İkitelli Mehmet Akif Mahallesi Şehit Zeki Kaya Polis Merkezi'ne götürülen Buldan'a burada işkence yapıldı.

Buldan, daha sonra bir minibüse bindirilerek evine gönderildi. Ailesi tarafından Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Buldan'ın dayak nedeniyle kaburgalarının kırıldığı, kırılan kemiklerin akciğere saplandığı ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Niyazi Buldan'ı hastanede ziyaret eden MAZLUMDER üyesi avukatlar, karakolda gözaltı işlemi yapılmadığını, gözaltının kaydının olmadığını belirtirken, suç duyurusunda bulunulmasına rağmen polisler hakkında henüz bir işlem yapılmadığına dikkat çekti.

MAZLUMDER İstanbul Şubesi, açıklamasında, "Medyada yer alan haberlerden ve derneğimize gelen başvurulardan, son birkaç ay içinde çok sayıda 'Polis Şiddeti' olayının vuku bulduğunu görmekteyiz. Polis şiddetine maruz kalan şahısların şikayetlerinin sonuçsuz kalması, olaya karışan polisler hakkında etkin soruşturma ve cezalandırma süreçlerinin işletilmemesinin bu tür olayları artırma tehlikesini taşıdığı açıktır. Bu nedenle yargı mercilerinin hızlı ve etkin bir biçimde soruşturmaları neticelendirmesi ile sorumluların cezalandırılmaları hayati önem taşımaktadır" dedi. (Etha)