Uzun süredir cezaevinde olan ve sağlık durumu her geçen gün kötüye giden 78 yaşındaki Sisê Bingöl’ün serbest bırakılması için Twitter’da #SiseBingöleÖzgürlük hashtagiyle kampanya başlatıldı.

AVUKATLARI ŞARTLI TAHLİYESİNİ TALEP EDİYOR

2017'den bu yana cezaevinde bulunan 78 yaşındaki Sisê Bingöl'ün avukatları, müvekkillerinin sağlık durumunun giderek kötüleştiğini ifade ederek Bingöl'ün şartlı tahliyesini talep ediyor.

Ancak mahkeme 'terör örgütüne yardım etmek' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Bingöl'ün hastalıklarının hayati tehlike arz etmediğini gerekçe göstererek tahliye taleplerini reddetmiş durumda.

HDP’DEN AÇIKLAMA

Halkların Demokratik Partisi de (HDP) konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. HDP açıklamasında, "80 yaşındaki Sisê Ana iki çocuğunu savaşta yitiren bir anne olarak ‘Savaşın hiçbir şeye faydası yok bu ölümler barışla sonuçlansın’ dediği için bugün örgüt üyesi kabul edilerek korkunç şartlarda cezalandırılıyor. #SiseBingöleÖzgürlük" ifadelerine yer verdi.

Sise Bingöl, Muş'un Varto ilçesine bağlı Badan Köyü'ne Nisan 2016'da köye yapılan bir baskında üç kişi ile birlikte "Örgüt Üyeliği" iddiasıyla tutuklanarak Muş F Tipi Cezaevi'ne konmuştu. Haziran 2016'da yapılan ilk duruşmada hastalığı göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Ancak Nisan 2017'de devam eden davada Bingöl'e 'Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Sise Bingöl ve aynı suçlamadan yargılanan oğlu tutuklanarak Muş Cezaevi'ne gönderildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı