Soner Yalçın hakkında örgüt üyeliği, devlet aleyhine gizli belgeler elde etmek ve bunları yayınlamak suçlarından tutuklanma istendi.

Oda Tv internet sitesinin, gözaltına alınan imtiyaz sahibi Soner Yalçın ile Oda Tv’nin üç yöneticisinin sorgulaması tamamlandı. Sorgulaması tamamlanan Oda Tv’nin üç yönetisinden biri serbest bırakıldı.

Soner Yalçın ile iki yönetici ise tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Oda Tv internet sitesine hafta başında yapılan baskının ardından gözaltına alınan gazeteci Soner Yalçın ve üç yöneticinin Emniyetteki işlemleri tamamlandı. Emniyet Müdürlüğü’nde susma hakkını kullanan şüphelilere, konuşmayacaklarına dair evrak imzalattırıldı. Adliyeye gönderilen dört şüpheli, sağlık kontrolünün ardından savcılara ifade verdi.

Sorgulamanın ardından, Oda Tv imtiyaz sahibi Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile haber Müdürü Barış Terkoğlu, "Ergenekon örgütüne üye olmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" suçlarından tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 12’inci Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi.

GECE TUTUKLAMA KARARI GELDİ

"Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Odatv’nin yöneticisi gazeteci Soner Yalçın, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklandı.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde soruşturmayı yürüten savcılar tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Yalçın, Pehlivan ve Terkoğlu’nun sorguları tamamlandı.

Bu kişilerle birlikte adliyeye sevk edilen editör Ayhan Bozkurt, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.