Türk Tabipleri Birliği (TTB), Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek ve sağlıkta şiddete karşı çıkmak için yarın iş bırakacağını duyurdu.

TTV konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Yüreğimiz acı ve öfke dolu. Meslektaşımızın görev yaptığı hastanede hunharca katledilmesini nefretle kınıyoruz," denilerek öfke dile getirilirken şu ifadeler kullanıldı:

"'ARTIK YETER!' DEDİK DUYMADILAR, ÖNEMSEMEDİLER"

"Uyardık, 'Artık Yeter!' dedik sağlıkta gün be gün artan şiddete karşı; duymadılar. Acil taleplerimizi ilettik; görmezden geldiler.  Türk Ceza Kanununa ek maddeler önerdik, yok saydılar. Açıklamalar, eylemler, toplantılar yaptık; Sağlık Bakanlığı’nın önünü aşındırdık, Meclis Komisyonu’nda sunumlar yaptık, dikkate almadılar.  Şiddete uğrayan sağlık emekçileri için acil şiddet hattı kurmak zorunda kaldık, yetkililer önemsemediler. 'Hazırladığınız raporun gereğini yapın. Sağlıkta şiddeti önlemek için sahici adımlar atmaya başlayın. Yarın çok geç olmadan…' diye haykırdık; ciddiye almadılar. Bakanlık bizimle alay eder gibi şiddete karşı tedbir diye hasta ve çalışan tuvaletlerini birleştirdi. Ve sonunda yine 'geç' oldu; bugün de Kamil Furtun arkadaşımız aramızda değil, aramızdan söküp alındı."

"CİNAYETTE KATİL KADAR SORUMLULUĞU OLANLAR 'DOKTOR EFENDİ DÖNEMİ BİTTİ' DİYENLERDİR"

Açıklamada, cinayetlere zemin hazırlayan faktörleri çok iyi bildiklerini de belirten hekimler, cinayette katil kadar sorumluluğu olanları ise şöyle sıraladı:

* "Ben doktora iğne yaptırmam, doktor bir iğne yapar, adamı felç eder icabında.” diyenlerdir.

* “Doktor efendi dönemi bitti” diyenlerdir,

* “Doktorların eli hastaların cebinde”, "Doktor efendi mani peşinde" deyip miting meydanlarında vatandaşa sağlıkçıları yuhalatanlardır;

* Mafya bozuntularını “taşeron” adı altında hastanelere sokanlardır. Daha fazla kar hırsıyla sağlıkçıları zorla, tehditle ölesiye çalıştıran, özel sermayenin gözünü doyurmak için hastalanma garantisi veren ve bir yandan hekimleri sağlıkçıları her fırsatta kötüleyen, "paragöz, tembel" diyen, SABİM'le terör estirenlerdir.

TÜRKİYE ÇAPINDA İŞ BIRAKACAKLAR

"Sadece katilin değil, azmettiricilerin de bulunmasını istiyoruz!" denilen açıklamada Hekimler, sadece katilin değil, azmettiricilerin de bulunması talebiyle 1 Haziran 2015 Pazartesi günü bütün Türkiye’de iş bırakma kararı aldıklarını belirtti.

Yarın sabah mesai başlangıcında hastane bahçelerinde toplanıp, saygı duruşunda bulunacak sağlıkçılar, öğle saatlerinde meydanlarda toplanıp sağlık müdürlüklerine siyah çelenk bırakacak. (Demokrat Haber)