Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi, 5 Nisan Mahallesi Emek Caddesi üzerinde seyir halinde olan polise ait zırhlı araç, 6 yaşındaki Efe Tektekin adlı çocuğa çarptı. Beyin kanaması geçiren ve vücudunda çok sayıda kırık oluşan Tektekin'in hayati tehlikesi sürüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi olayın öğrenilmesinin ardından araştırma başlattıklarını ve çocuğun sağlık durumunun olumsuz seyrettiğnin öğrendiklerini duyurdu.

Baro Çocuk Hakları Merkezi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, son 10 yılda 16 çocuğun zırhlı araçların çarpması nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edilerek şu bilgiler verildi:

"Olayın merkezimiz tarafından öğrenilmesi üzerine tarafımızca araştırmaya başlanılmış, E.T ve ailesi hastanede ziyaret edilerek olay hakkında bilgi alınmıştır. Alınan bilgiye göre E.T'nin beyin kanaması sonucu yoğun bakıma alındığı ve vücudunda çok sayıda kırık olduğu ve beyninin ciddi hasar gördüğü öğrenilmiştir. Ayrıca ET 'nin dedesi Mehmet Tektekin 6 Haziran 2018'de Bağlar ilçesinde TOMA'nın çarpması sonucu yaşamını kaybetmiştir. Son 10 yılda asker ve polis araçlarının ölümüne sebebiyet verdiği çocuk sayısı ise 16'dır. Konuya ilişikin yürütülen soruşturmada şüpheli veya şüphelilerin açığa alınıp etkin bir soruşturma yürütülmesi ve cezasızlıkla sonuçlanmaması için merkez olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız."