NeyseNe kanalının Loş Sohbet programına katılan Somer Sivrioğlu (Somer Şef), Türk mutfağı dünyanın en iyi 3. mutfağı söylemlerine tepki gösterdi. Türk mutfağının sorununun yüzde 90 pazarlama eksikliği olduğunu dile getiren Somer Şef, bu yüzden Türk mutfağının dünya mutfakları arasında ilk 10'da gösterilemediğini söyledi.

Dünya mutfağı ve Türk mutfağı ayrımının sadece Türkiye'de olduğunu söyleyen Somer Şef, 'Türk mutfağı dünyada ilk 10'a giremez. Türk mutfağı hiç saygı gören bir mutfak değil' dedi.

Somer Sivrioğlu şöyle devam etti: "Bu durumun nedeni yüzde 90 pazarlama eksikliği. Ama çok egosantrik bir yaklaşımımız var. Dünyada öğrenmediğim çok az mutfak kaldı. Hala öğreniyorum. Ama bir tek Türkiye’de ‘dünya mutfağı’ ve ‘Türk mutfağı’ diye iki mutfak var. Mesela bir şef ‘Ben dünya mutfağı çalışıyorum’ diyor mesela. Ben de ‘Başka hangi mutfaklar var’ diyorum. Bildiğim kadarıyla çok kısıtlı bir Mars mutfağı var.”

Sivrioğlu “Bu milliyetçiliğin şekillendirdiği bir şey galiba?" sorusunu ise şöyle cevapladı: “Kesinlikle. Türk mutfağı-dünya mutfağı yok öyle bir şey.”