Selma Kara / Demokrat Haber

Soma’da meydana gelen maden katliamın dün protesto edilmesi üzerine, bugün kent girişinde polis tarafından kimlik kontrolü yapılmaya başlandı.

Dün Soma’da meydana gelen ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığı protestolardan sonra kent girişinde kimlik kontrolleri başlatıldı. Polis, Balıkesir-Soma güzergahından geçiş yapan otobüs ve minibüslerdeki diğer şehirlerden bireysel ya da grup halinde gelen vatandaşlara kimlik ve GBT kontrolü yaptı.

Aramalar nedeniyle göçük altında kalan Tayyip Şenlik (22)’in cenazesine geç kalan talihsiz madencinin yakınları ile polis arasında kısa süreli sürtüşme yaşandı.

İKİNCİ ARAMA MADEN GİRİŞİNDE

Kent girişindeki aramaların yanı sıra, Soma’ya 18 kilometre uzaklıkta olan maden ocağı girişinde de jandarma ve polis tarafından kinlik kontrolü yapılıyor.

KENTTE YAS HAKİM

Katliamın ardından Soma’da yas hakim. Tüm işyerlerinin camları taziye mesajları ile donatılmış.

Esnaf tarafından işyerlerinin camları ‘Başımız sağ olsun’ yazılı taziye mesajları ile donatılmış durumda. Madenciler Sendikası Ege Şubesi’nin önünde asılı olan ‘Acımız çok büyük’ yazılı pankart da dikkat çekiyor.

ÖLÜ SAYISIÇOK YÜKSEK İDDİASI

Vatandaşlar Soma’da medyadan verilen ölü sayılarına tepkili. Vatandaşlar ilk gün Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün, 150 kişinin öldüğünü açıkladığı zaman, medyanın bu sayıyı ‘3 ölü var’ şeklinde yansıttığını savunuyor. Ayrıca AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’ye de ciddi tepkiler olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Günah, gazetecisiniz, gidin araştırın. Her yer ceset dolu. Sadece Kırkağaç’taki soğuk hava deposunda 200 civarında kişi var. Ölü sayısı açıklananın çok üzerinde” şeklinde ifadelerde bulundular.