CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından olayın meydana geldiği işletmenin sahip olduğu diğer 3 ocak ile ilçedeki ocaklarda, bu gece yarısından itibaren çalışanlara "işbaşı çağrısı" yapıldığını ifade etti.

Özel, maden işçilerinin yası göz önünde bulundurulmadan kazanın olduğu ocağın sahibi şirketin diğer ocaklarında, bu gece yarısından itibaren işbaşı çağrısı yapıldığını iddia etti.

Soma'daki diğer ocaklarda da bu çağrının yapıldığını ifade eden Özel, bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nu bilgilendirdiklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüştüğünü bildiren Özel, bu görüşme sonucunda, "hiçbir maden işçisinin madene inme konusunda zorlanmayacağı, madene inmeyenlerin iş akdinin feshedilemeyeceği, yevmiyesinin kesilmeyeceği, madenlerde sadece güvenlik amacıyla minimum düzeyde personel bulundurulacağı ve bunların da gönüllülerden oluşacağı, kimsenin zorlanamayacağı" hususlarının ele alındığını kaydetti.