Madende devam eden yangın nedeniyle dün akşam ara verilen arama kurtarma çalışmalarına hala başlanamazten, Cumhurbaşkanı Gül nedeniyle bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Basın ve aileler, cenazeler için bekledikleri yerden uzaklaştırılmak istendi. Aileler, "Bizim acımızla oynamayın" diyerek, madenin önünün terk etmeyeceklerini belirtti.

Soma'da dün akşam 4 saat ara verilen arama kurtarma çalışmalarına, madende yangın devam ettiği için başlanamadı. Ocağın son noktasındaki baca açılarak, ocakta bulunan gazlar tahliye edildi. Bu nedenle saat 06.00'ya kadar maden bölgesi duman altında kaldı.

Kurtarma ekiplerinin yanı sıra ailelere ve basına da gaz maskesi dağıtıldı, zehirlenmelere karşı dikkatli olunması istendi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül, bugün bölgeye gelecek. Bu nedenle, basın ve aileler, cenazeler için bekledikleri yerden uzaklaştırılmak istendi.

Aileler bu duruma "Acımızla oynamayın. Cumhurbaşkanı buraya gelip ne yapacak, acımıza basmayın" diyerek tepki gösterdi, bölgeyi terk etmedi. Asker ile aileler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Enerji Bakanı ve Sağlık Bakanı, sabah saatlerinde maden bölgesine geldi. Bakan Yıldız, ölenlerin sayısının 282'ye yükseldiğini, 210 işçinin cenazesinin ailelere teslim edildiğini, 30 işçinin hastanedeki tedavisinin devam ettiğini söyledi. (ANF)