Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan iş cinayetiyle ilgili 6’sı tutuklu 46 kişi hakkında açılan davanın 6’ncı duruşmasının ilk oturumu Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, duruşmaya sanık ve müşteki avukatları ile madenci yakınları katıldı.

Polis duruşma salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, aileler ve gazeteciler yapılan aramaların ardından salona alındı.

Duruşmada ilk olarak madende işyeri hekimi olarak çalışan Mehmet Serdar Ayanoğlu ve Caner Süer tanık olarak dinlendi.

İfadesi alınanlardan işyeri hekimi Caner Süer ise, hekimler arasındaki koordinasyonu kendisinin sağladığını belirterek, baş ağrısı, kusma, zehirlenme gibi şikayetlerden çok fazla başvuru olmadığını iddia etti.

Ocakta daha çok kas ağrısı gibi mesleki rahatsızlıkların ortaya çıktığını söyleyen Süer, çalıştığı süre boyunca baş ağrısı, kusma ve bulantı konusunda karbonmonoksit zehirlenmesi gibi bir şüphe duymadığını, bunu belirlemek için yapılması gereken kan testini de çalıştığı dönem boyunca hiç yapmadığını söyledi.

Müşteki avukatlarından Berrin Demir’in işçilerden birinin çalıştığı esnada iş kazası geçirmesine rağmen “burkulma” vakası şeklinde rapor verildiğini belirterek iş yerinde işçi sağlığı ile ilgili yalan yanlış raporlar tutulduğunu söylemesi üzerine, salonda bulunan madenci yakınları duruma tepki gösterdi.

Mahkeme heyeti duruşmaya öğle arası verirken, adliye binası önünde açıklama yapan CHP’li yöneticiler ise Soma davasında suçlulara verilecek cezanın önemine dikkat çekerek, davanın takipçisi olacaklarını belirtti.