Soma Katliamı’nın 6’ncı yıldönümü nedeniyle Ankara’nın merkez Çankaya ilçesi Olgunlar Sokak’ta bulunan Madenci Anıtı önünde anma yapılmak istendi.

Anmaya Alınteri, Ankara Birleşik İşçi Kurultayı, Devrimci Parti, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkevleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), İşçi Gazetesi, Kaldıraç, Karala, Partizan ve çok sayıda kitle örgütleri katıldı.

VALİLİK İZNİ’ GEREKÇE SAYILDI

Kitlenin bir araya gelmesi ardından Madenci Anıtı’nı ablukaya alan polisler, “Valilik izni” olmadığı gerekçesiyle anmaya izin vermedi. Olgunlar Sokak’ta bir araya gelen onlarca kişi “Üzüntümüz öfkemizin tohumudur” dövizi açtı.

Madenci Anıtı’na yürümeye başlayan kitleye polis uyarı yapmadan müdahale etti.

POLİS YERLERDE SÜRÜKLEDİ

Polis, onlarca kişiyi yerde sürüklenerek,  gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar, “Soma Katliamının hesabını soracağız”, “Somayı unutma unutturma”, “Somanın hesabı sorulacak” sloganları ile tepki gösterdi.

Polis müdahalesi sırasında gözaltına alınan bazı isimler şöyle:  “Zeynep Tan, Şamil Parlak, Abdulmelik Yalçın, Zarife Çamalan, Fulya Demir ve soyadları öğrenilemeyen Sibel, Roza ve Nursel.”

Öte yandan eyleme giden 4 Kaldıraç üyesinin de Yüksel Caddesi Konur Sokak’ta polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı