Söke Yurttaş Girişiminin düzenlediği Yeni Anayasa ve Yurttaşlık konulu panel cumartesi günü 13.00’te Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda yapıldı.

Yeni Anayasa ve Yurttaşlık konulu panel e konuşmacı olarak TKP eski Genel Sekreteri ve Taraf Gazetesi yazarı Nabi Yağcı, BDP Parti Meclis Üyesi Hayri Ateş ve EDP İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı katılırken, Doç. Dr. Nilgün Toker Kılınç’ın bir yakınının ağır hastalığı nedeniyle katılamadığı belirtildi.

Aydın Barosu Söke Temsilcisi Av. Mustafa Çoban’ın yönettiği panelde açış konuşmasını yapan Eğitimci Galip Kamiloğlu, toplumsal eğilimleri hesaba katmadan hazırlanan anayasaların iyi niyetli, hatta görece demokratik de olsalar toplumda demokratik süreçleri başlatamayacaklarını belirterek; “Söke’de yaşayan yurttaşlar olarak ortak davranabilmemiz için biraraya gelerek, birbirimizi tanıyarak ve anlayarak ancak karar verebiliriz diye düşündük. Herkesin yeni Anayasa Çalışmaları sürecine katılması ve katkılarını sunmaları için bu paneli düzenledik” dedi.

BDP Parti Meclis Üyesi Hayri Ateş, AKP’nin nasıl bir anayasa yapacağını bilmediğini belirterek, Türkiye’nin 20 bölgeye ayrılarak özerk olmasını istediklerini, bunun bölücülük olarak algılanmamasını istedi.

Taraf Gazetesi yazarı Nabi Yağcı, yeni anayasada toplumun tüm kesimlerinin görüşlerinin alınmasını isteyerek, dokunulamayan 4 maddenin dokunulamazsa anayasada değişikliğinin hiçbir işe yarayamayacağını belirtip; “Dokunulmazlık varsa özgürlük yoktur” dedi.