Dersim'de cinsel saldırıyla gündeme gelen Şok Market Şube Müdürü Y.K.’nin aynı görevle Bingöl’de bir başka şubeye gönderildiği öğrenildi. Saldırıya uğrayan D., Y.K.’nin birilerinin aracılığıyla “Şikayetini geri alsın” mesajı ilettiğini söyledi. 
 
Ayşe Sürme'nin Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre, Dersim’de 5 Mart’ta Atatürk Mahallesi’nde faaliyet gösteren Şok Market’te çalışan D., market müdürü Y.K.’nin cinsel saldırısına uğradı. 9 Mart’ta D.’nin Tunceli Emniyet Müdürlüğüne şikayeti üzerine market müdürü Y.K., 11 Mart’ta gözaltına alındı. Bir gün gözaltında kalan Y.K., sevk edildiği adliyede adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı tedbiriyle serbest bırakıldı. Tacizin ardından Şok Market’in konunun üstünü örtmeye çalıştığı belirtilirken, evli ve çocukları olan Y.K.’nin Bingöl merkezde Tayyip Erdoğan Mahallesi’nde bulunan Şok Kardelen Şubesi’nde aynı göreve getirildiği öğrenildi. Yaşadıklarını anlatan D., kendisine yapılanların peşini bırakmayacağını söyledi.
 
OLAYDAN SONRA İŞE BAŞLADI
 
Market müdürü Y.K.’nin daha önce başka bir kadını cep telefonuyla taciz ettiğini iddia eden D., taciz ortaya çıktığında yapmadığını, kadının bir şekilde ikna edilerek üstünün örtüldüğünü belirtti. D., “‘Seni müdür yapacağız, arkadaşlarla oturalım konuşalım’ dedi. Yemek yemeye gittiğimizde evlerinde cinsel saldırıda bulunmaya çalıştı. Kendimi kurtarmak için kuzenimi aradım. Platforma haber verdi. Olaya hemen Dersim Kadın Komisyonu müdahil oldu. Olayın üstüne giderek şikâyetçi oldum. Emniyete şikâyet ettikten sonra şahıs gözaltına alındı. Savcılığa sevk edilerek serbest bırakıldı. O hafta içerisinde mağaza müdürü, Bingöl merkezde bulunan bir şubede görevine devam ediyor. Resmen ödül verildi. Bingöl’de tanıdıklarımız kontrol ettiğinde üzerinde müdür kıyafeti ile dolaştığı bilgisini verdi. Arkasını kendince sağlam yapmaya çalışıyor. İki gün önce Şok Market’ten bir basın açıklaması yapılacağı haberi geldi. Fakat böle bir şey şuana kadar olmadı” dedi.
 
MAĞAZA MÜDÜRÜ ARACI GÖNDERDİ
 
Farklı bir mağaza şubesinde çalıştığını dile getiren D., “Ekmeğim için  farklı bir şubede çalışmaya başladım. Marketin bölge sorumlusu ‘Ben Y.K.’yi işten çıkartacağım, böle biri bizde çalışamaz’ dedi. Fakat yine böyle bir şey olmadı. Mağaza Müdürü Y.K., yanıma kuzenini ve ortak tanıdığımız bir arkadaşımızı yolladı. Bana ‘Şikayetini geri alsın, o kadındır, bu süreçte daha çok yıpranır’ gibi cümlelerle haber gönderdi. Ben de gelenlere, ‘Size yapılsa ne yapardınız’ deyince onlar ‘Öldürürdük’ dedi. Daha sonra bölge sorumlusu bir kadın yanıma gelip konuşmak istedi. Bende kendilerine her şeyi anlattığımı söyledim. Yine bana benimle konuşmak istediklerini, fikirlerimi almak istediklerini söylediler” diye konuştu.
 
PANİK ATAK OLUŞTU
 
Bu olaydan sonra panik atak oluştuğunu belirten D., şöyle konuştu: “Arkamda biri yürüyünce veya aniden biri karşıma çıktığında korkuyorum. Çevremdeki insanları çok kafama takan bir insan değilim ama ‘Sen niye evine gittin, hatalısın’ diyen insanlar oldu. Bu durumda insanların ne kadar dar görüşlü olduğu gerçeği ortada. İnsanlar bazen boşa düşebilir. Boşa düşünce böyle şeylere mi maruz kalmak zorunda. Bu iş yerinde çalışmak istemedim. Şahısın tekrar çalıştığını duyunca tamamen işten soğudum. Maalesef ki geçim derdi var. Bu da insanın elini kolunu bağlıyor.”
 
‘BUNU YAPANLAR UTANMALIDIR’
 
Şok Market’in müdür Y.K.’yi işten çıkarabileceğini düşündüğünü söyleyen D., tersi bir sonuç olduğunu dile getirdi. D., esas amaçlarının taciz ve tecavüze maruz kalıp toplumsal değer yargıları yüzünden kendisini suçlu hisseden kadınların sesi olmak olduğunu vurguladı. “Biz değil bunu yapanlar utanmalıdır” diyen D., devletin kadın düşmanı politikalarının tacizi, tecavüzü ve cinayeti teşvik etiğini belirtti. D., tüm kadınlara, “Tacize, tecavüze ve cinayetlere karşı sessizliğini boz” çağrısı yaptı.