Birçok ilde sağanak yağışa rağmen toplanan yurttaşlar, yine ‘sivil Cuma namazı’ kıldı. İmamların Kürtçe verdiği vaazlarda, mazlumun hakkının zalimin yanında kalmayacağı belirtilerek, zülüm uygulayan zalimlerin tarihten günümüze kadar cezalarını bulduğu söylendi.

Silopi Belediyesi bahçesinde soğuk ve bulutlu havaya rağmen kılınan sivil Cuma namazına belediye meclis üyeleri ve BDP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce yurttaş katıldı. Namaz öncesi Kürtçe hutbe okuyan Mele Mehmet Sadak, "Kalıcı bir barış ortamın sağlanması için tüm Müslüman âlimlerinin çaba sarf etmesi gerekir. İnsanların ölümü İslamiyet'te kabul edilir bir durum değildir” dedi. Vaaz ve okunan hutbenin ardından sivil cuma namazı için yurttaşlar saf tuttu.

- Batman'da Belediye Çay Bahçesi'nde her hafta kılınan sivil Cuma namazı yağan yağmur nedeniyle bu hafta bahçenin içine kurulan çadırın içinde kılındı. Yurttaşlar, Din Âlimleri Derneği Üyesi Mele Ahmet Eşiyok arkasında saf tuttu.

- Siirt'te Belediye Garajı'nda kılınan namaza soğuk havaya rağmen yüzlerce yurttaş katıldı. Kürtçe hutbe okuyan imam Mehmet Polat, İslam dininin barış, hoşgörü, kardeşlik, adalet dini olduğunu, baskı ve zulmü tümden reddettiğini ifade etti. Polat, herkesin barış, adalet, hoşgörü ve kardeşlik için mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Kürtçe hutbenin ardından, yurttaşlar namaz için saf tuttu.

- Diyarbakır Dağkapı'daki Selahattini Eyyubi Yeraltı Çarşısı'nda toplanan yurttaşlar, Mele Osman'ın arkasında saf tuttu. Namazda hutbe okuyan Mele Hadi, Türklerle Kürtlerin bir sorunu olmadığına, mazlumla zalimin, haksız ile haklının, fakir ile zenginin arasında sorunlar yaşandığına dikkat çekti. Kılınan namazın ardından Vanlı depremzedeler için yurttaşlar aralarında para topladı.

- Urfa, Van, Hakkari, Urfa Ceylanpınar, Mardin Nusaybin, Ağrı Doğubeyazıt, Muş Malazgirt ve pek çok yerde de sivil Cuma namazları kılındı… (ANF)