PKK Lideri Abdullah Öcalan'la görüşülebilmesi siyasi mahkûmlar 15 Eylül’de başlatacakları süresiz-dönüşümsüz açlık grevi kararını iptal etiklerini duyurdu.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'dan haber alınamaması nedeniyle Diyarbakır’da 5 Eylül günü 50 gönüllünün katılımıyla süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlatılması ardından cezaevlerindeki siyasi tutuklular da 15 Eylül'de 7 farklı cezaevinde 35 tutsak ile süresiz dönüşümsüz açlık grevine gireceklerini duyurmuştu.

Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın İmralı Adası'na giderek görüşme gerçekleştirmesi ve Diyarbakır’da başlatılan açlık grevinin de dün yapılan açıklamanın ardından sonlandırılması üzerine tutuklular eylem kararını geri çekti.

Tutuklular adına Deniz Kaya tarafından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır’da başlatılan açlık grevinin tek talebinin Abdullah Öcalan'dan bir bilgi almak olduğu, Mehmet Öcalan'ın İmralı'da bir görüşme yaparak amacın gerçekleştiği ve bilgi alındığı aktarıldı.

'15 EYLÜL’DE AÇLIK GREVİ BAŞLATMIYORUZ'

15 Eylül'de cezaevlerinde başlatılacak süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini başlatmayacaklarını kaydeden Kaya'nın açıklaması şöyle:

"Her şeyden önce 18 ay aradan sonra Önderliğimizin iyi olduğunu öğrenmek ve Önderliğimizden süreci belirleyecek mesajlar almak bizlere büyük bir moral ve güç oldu. Ancak halen İmralı sisteminin varlığı ve Önderliğimizin fiziki esareti bir utanç vesikası olarak hepimizi derinden etkiliyor. Önderliğin fiziki özgürlüğü ve bununla bağlantılı halkımızın demokratik özerklik statüsü ancak bizleri bu utançtan kurtarabilir.

"Buna yönelik her tehdide karşı fedai bir ruhla cevap vereceğimizi belirtmek istiyoruz. 15 Eylül'deki eylemselliği başlatmıyoruz ama hem Önderliğimizin durumunu, hem de faşist Türk Devleti'nin saldırılarını yakından izliyoruz. On binlerce demokrat öğretmeni işten atma, halkın öz iradelerine belediyelerimize kayyım atama, milletvekillerimizin dokunulmazlığını kaldırma, siyasi ve askeri soykırım operasyonlarını pervasızca yürütme saldırıları karşısında tavrımız nettir ve önümüzdeki süreçte bu saldırılara karşılık daha kapsamlı eylemselliklerin tarafımızca ortaya konulacağını tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Tüm halkımızı aydın, yurtsever ve demokratik kamuoyunu iradelerine sahip çıkmaya serhıldanları büyütecek bu faşist saldırı çemberini kırmaya davet ediyoruz."

(Kaynak: DİHA)