Siverek'te akraba iki aile arasındaki arazi anlaşmazlığı silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışmada 6 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. 

Urfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi'nde akraba iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden başlayan tartışmanın silahlı çatışmaya dönüşmesi sonucu Rıdvan Buluş (30), Serdar Delen (31), Zozan İzol (42), Mustafa Serdar (24), Meral İzol (42) ve Hakkı İzol (49) yaşamını yitirdi. Çatışmada Yusuf Rojhat İzol, Cihan İzol, Serhat Ferman İzol, Cemal İzol ve Mehmet Metin İzol ise çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yaralanan Cihan İzol, Ferman İzol ve Cemal İzol önce Siverek Devlet Hastanesi'ne ardından Urfa merkezde bulunan farklı hastanelere sevk edildi. Yaralı 2 kişi ise Diyarbakır’a sevk edildi.  Olay yerine çok sayıda Jandarma ve polis sevk edilirken, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtildi.  

Öte yandan Rıdvan Buluş (30) ve Serdar Delen'in (31) kavgayla ilgisinin olmadığı, kavgadan kaçanların içinde olduğu otomobilin çarpması sonucunda yaşamlarını yitirdikleri ifade edildi.

Kaynak: MA