Urfa’nın Siverek İlçesinde 23 Kasım’da Belediye Başkanının makam odasına baskın yapan silahlı bir grup Belediye Hukuk Danışmanı Selçuk Yıldızoğulları'nı ayağından vurdu.

O sırada makam odasında olmayan AKP’li Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın ise 28 Kasım’da sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti.

Saldırının amacının Belediye Başkanı Aydın'ı istifa ettirmek olduğu iddia edildi ancak konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞEN AYŞE ÇAKMAK ADAY OLDU

Belediye Başkanının istifasının ardından yeni başkanın kim olacağı merak konusu oldu. Belediye Meclisinin yeni başkanı belirleyeceği seçimde, aday olarak meclis üyeleri Celal Akıl ile Hasan İzol isimleri öne çıkmıştı.

Ancak bir sürpriz yaşandı ve AKP Siverek İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini de yapmış olan Belediye Meclis Üyesi Ayşe Çakmak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan il görüştükten sonra adaylığını açıkladı.

Artı Gerçek’ten Remzi Budancır’ın haberine göre, görüşmeye ilişkin fotoğraflar seçim öncesi AKP’nin Urfa il ve Siverek ilçesinin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

İl Başkanımız @byildiz63, G.M. Yerel Yön. Başkan Yard. @23YANILMAZ, AB Uyum Kom. Başkanı, M.Vekilimiz M. Kasım GÜLPINAR ve Siverek Belediye Başkan Adayımız @aysecakmak63'i Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan Külliyede Kabul Etti.

Heyetimizi Kabullerinden Dolayı Teşekkür Ediyoruz. pic.twitter.com/6dpUcckHDJ

— Siverek AK Parti