Sivas’ta 1993 yılında Alevi aydınlarına yönelik olarak gerçekleştirilen katliamın faillerinden bazılarının Metris 2 Nolu Cezaevi'ne nakledildiği ve sağlık durumları nedeniyle tahliye edilebilecekleri bildirildi.

Cumhuriyet gazetesine açıklamalarda bulunan Madımak katliam mağdurları avukatı Şenal Sarıhan; Sivas, Ankara ve İstanbul infaz savcılıklarına yarın verecekleri dilekçe ile Metris 2 No’lu T ve R Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilen mahkûmların kimler olduğunu, sayısını ve hastalıklarının derecesini soracaklarını belirtti. “İnsanlığa karşı işlenmiş suçlarda hiçbir özel korumadan yararlanmamaları gerekiyor” diyen Sarıhan, Madımak katliamı mağdurlarının ailelerinin hassasiyetinin dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi.

Yirmi yıldır süren Madımak katliamı davasının sürecinin dikkate alındığında yapılan en son işlemin soru işaretleri ortaya çıkardığını belirten Sarıhan, “İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürülmüşler ve oradan da hastaların gönderildiği cezaevi olan Metris 2 No’lu T ve R Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na nakilleri yapılmış. Kaç kişi gönderildi sayıyı da bilmiyoruz, kimler götürüldü isim de bilmiyoruz. Hastalık dereceleri nedir, gerçekten hasta mıdırlar? İnsan haklarına dayalı bir hukuku savunduğumuz için hükümlü ve tutukluların hasta olmaları halinde mutlaka tahliye edilmeleri gerektiğini savunuyoruz fakat Madımak katliam davası sanıklarına ilişkin olarak bugüne kadar hiçbir şey hukuka uygun ve gerçek duruma uygun yapılmadığı için bir kere kaygı içerisindeyim. Yani yeniden bir tahliye yolu mu açıyorlar diye. Durumu da bilmiyoruz, hastalık ciddi bir hastalık mı?” dedi.