Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nce geçen hafta açılan soruşturma kapsamında, dosya Zirve Yayınevi soruşturmasına da bakan Özel Yetkili Savcı İsmail Aksoy'a verildi.

 

İsmail Aksoy, görevlendirme üzerine Erzurum Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği'nden gelen klasörleri incelemeye başladı. Aksoy, soruşturma kapsamında örgüt bağlantısı da dahil olmak üzere olaya adı karışan kişileri de araştıracak.

 

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te 37 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin Erzurum Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği'nden gelen klasörleri de alarak yeni bir soruşturma açmıştı.

 

HÜKÜMLÜ MADIMAK KATİLLERİNİ AKLAYACAKLARINDAN ENDİŞE EDİYORUZ

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu yeniden başlatılan Sivas Madımak Soruşturmasını iyi bir gelişme olarak göremediklerini söyleyerek endişelerini şöyle dile getirmişti:

“Başbakan’ın zaman aşımı kararından sonra söylediği iki söz bizi endişelendiriyor. İlki zaman aşımı kararıyla ilgili olarak “Vatana Millete Hayırlı Olsun” söylemiydi. İkincisi ise, “Sivas'a gittiğinde birçok kez 18 yaşında, 19 yaşında, 15 yaşındaki kız çocuklarının babalarının hiçbir taksiratı olmadığı halde idama mahkum oldukları için hüngür hüngür ağladıklarını” söylemesi. Diğer taraftan 30 Mayıs tarihinde Sabah Gazetesinde asılsız ve belgesiz olarak Madımak Katliamının PKK’nın işi olduğu yönünde haber yayınlanmıştır. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde bu yeni açılan soruşturma neticesinde Sivas davasında hüküm giymiş katillerin aklanmasının yolunun açılacağı endişesini taşıyoruz.