Şivan Perwer Vakfı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "BDP Şivan Perwer'i defalarca davet etti fakat, kendisi icabet etmedi" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Şivan Perwer Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamada, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in 17 Kasım 2013 tarihinde bir televizyon programında Şivan Perwer'in BDP tarafından defalarca davet edildiği ve kendisinin icap etmediği şeklinde beyan ettiği bilginin gerçeği yansıtmadığı öne sürüldü.

"HALK İLE KUCAKLAŞMAYI ÇOK İSTEDİ"

Açıklamada, "Bu konuda sayın Önder'e yanlış bilgi aksettirilmesi pek muhtemeldir. Şivan Perwer en son 2009 yılında geri dönmesi için adına kurulan vakıf temsilcilerinin bir girişimi olmuş ve bu çerçevede kapatılan BDP çizgisindeki DTP dahil birçok parti ve Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları ve hükümet yetkilileri ile temaslarda bulunmuştu. Sayın Perwer kendi inisiyatifi ile sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Diyarbakır'da halka açık bir meydanda bir barış konseri düzenleyerek sürgünden dönmeyi ve halkı ile kucaklaşmayı çok istemiştir. Vakfımız tarafından bu konser ile ilgili dünyada tanınmış birçok sanatçının katılımı için girişimler olmuş ve birçok yerden olumlu cevaplar alınmıştı," ifadeleri kullanıldı.

"SİYASİ ORTAM İZİN VERMEDİ"

Ayrıca açıklamada şunlara yer verildi:

"Yine bu projeye yukarıda bahsedilen bütün kurum ve kuruluşlar olumlu yaklaşmış ve bunun düzenlenmesi noktasında 'Her yerde Sanat' adlı organizasyonu temsilcilerinin katı ve siyasi yaklaşımı ile Türkiye'deki siyasi ortamın gerginliği yüzünden sonuca ulaşamamıştı. O tarihten sonra sayın Perwer'e dönmesi için BDP tarafından herhangi bir teklif getirilmediği gibi hiçbir parti yetkilisi de bu konuda kendisi ile görüşmemiştir. Sayın Perwer'e BDP tarafından konser ve başka etkinlikler için yapılacak teklifler programına uyması veya çakışmaması halinde ciddi olarak değerlendirileceğini kamuoyuna duyurmak istiyoruz." (Haberler.com)