Kürt sanatçı Şivan Perwer, Türkiye cezaevlerinde açlık grevinde olan tutuklular ve talepleri ile dayanışmak amacıyla Federal Kürdistan Bölgesi Parlamentosu önünde, bir grup sanatçı ile birlikte açlık grevine başladı. “Talepleri taleplerimizdir” diyen Perwer, Öcalan üzerindeki tecride son verilmesini istedi.

Müzik prodüktörü Hakan Akkaya da grevciler arasında bulunuyor.

'TUTSAKLARIN TALEPLERİ TALEPLERİMİZDİR'

Şivan Perwer tarafından okunan basın açıklamasında, “Allah tarafından yaratılan bir dil nasıl yasaklanabilir?” denilerek, anadilde eğitim önündeki engellerin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Perwer, Kürtlerin bu talepler için birçok kez başkaldırdığını hatırlatırken, “Tutsakların talepleri bizim taleplerimizdir. Ölümler yaşanmadan bu talepler yetine getirilmeli” dedi.

'ÖCALAN KÜRT HALKININ LİDERİDİR'

Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çeken sanatçı Perwer, “Abdullah Öcalan Kürt halkının ulusal bir lideridir. Siyasi bir Kürt lideridir” diyerek, Öcalan’a uygulanan görüş yasağının ne ulusal ne de uluslar arası hukukta yerinin olmadığını söyledi.

Öcalan’ın durumunu İsa peygambere benzeten Şıvan Perwer, “Her ne kadar İsa’yı çarmıha gerdilerse de, bugün milyonlar ona inanıyor” dedi.

Perwer, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istedi. Açlık grevine yeni katılımların da olması bekleniyor. Grevin ne kadar süreceği konusunda bilgi verilmedi. Grevci grubun, sürece göre karar alacakları belirtiliyor.