‘Bayrağını da al bayramına gel’ sloganıyla 19 Mayıs kutlamaları için çağrı yapan Şişli Belediyesi’nin ilçenin dört bir yanını dev bayraklarla süslemesi abartılı bulundu.

 

Şişli Belediyesi 19 Mayıs kutlamaları için ilçenin birçok yerine dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleri astı. Agos gazetesi de dev Türk bayrağı ve Atatürk posteriyle kaplandı.

 

Şişli Belediyesi Basın Danışmanı Aziz Özhan ise Taraf’a yaptığı açıklamada “Agos gazetesi ana caddede yer aldığı için caddenin süslenmesinde oraya da bayrak asılmış olabilir herhangi bir kasıt yoktur’’ dedi. Zira bütün apartmanlar bayraklarla kaplanmış durumda.

 

Hükümetin 19 Mayıs’ın stadlarda kutlanmasını kaldırmasını milliyetçi bir kampanyaya dönüştüren CHP Samsun’da da özel bir kutlamaya hazırlanıyor. Çeşitli parti ve kuruluşlar 19 Mayıs gününe özel etkinlikler düzenliyor.

 

Hükümet de ‘bizim niyetimiz kutlamaların halkla yapılmasını sağlamak’ tezini kanıtlayabilmek için özel gayret içine girdi. Görünen o ki bundan sonra her bayramda partiler arası bayrak ve milliyetçilik yarışına tanık olacağız.