İstanbul’daki Şişli Cemil Candaş Salonu’nda bu cumartesi günü “Direnişler Meclisi”nin yapacağı konser iptal edildi. “KHK’lar iptal edilsin, OHAL Komisyonu kapatılsın” şiarıyla düzenlenmesi planlanan konsere Grup Yorum üyeleri, Pelin Batu, Orhan Aydın, Ekrem Ataer, İbrahim Karaca, Mehmet Esatoğlu gibi çok sayıda isim katılacaktı. Şişli Kaymakamlığı ise konserin yapılmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.

Kaymakamlık, iptal kararını Şişli Belediyesi’ne gönderdi. Direnişler Meclisi ise konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada iptal kararına tepki gösterilirken şu ifadelere yer verildi:

“KHK ile ihraçlar başladığından beri 100’e yakın insanımız girdiği bunalım ve çaresizlikten yüzünden intihar etti veya inşaat ve benzeri işlerde hayatını kaybetti. Bizler bu durumun kader olmadığını, izlenen baskı politikalarının bir sonucu olduğunu, bu sorunların birlik ve dayanışma içinde olursak önlenebileceğini biliyoruz. Talebimizi yüksek sesle söylemek ve sanatçı dostlarımızla güç alabilmek için bir dayanışma konseri tertipledik. Ancak usulsüz, yasal dayanaklardan yoksun bir biçimde Şişli Emniyet’i ve kaymakamlık yoluyla yasaklandığı tarafımıza bildirildi. Uzun süredir sanata, sanatçıya, tiyatro oyunlarına, oyunculara ve konserlere getirilen bu yasakların, bu yasakçı zihniyetin bir şekilde aşılması gerektiğidir.” 

Kaynak: Gazete Duvar