Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın öldürülmesiyle ilgili savcılıkça ifadesi alınan Keten İnşaat’ın sahipleri mahkemece tutuklandı. Rıza Keten ile kardeşi Selahattin Keten, Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ı “öldürmeye azmettirmek” suçlamasıyla geçen perşembe günü gözaltına alınmıştı.

İmardan sorumlu Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş, 18 Temmuz 2016’da belediye binasında uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda daha önce aralarında saldırganın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmış, 6’sı tutuklanmıştı.

Cemil Candaş cinayeti ile ilgili açılan davanın sanıklardan Hacı Avcı geçen Mart ayındaki duruşmada şunları söylemişti: “Selahattin Keten, Hayri başkan (Hayri İnönü) dahil birçok kişiyle sorun yaşadı. Başkanla konuştum projenin olmayacağını söyledi. Ben de bunu anlattım Selahattin Keten’e. O da ‘Ben bu başkan yardımcısını dövdüreceğim. Hayri başkan randevu da vermiyor’ dedi. Cemil Candaş tehdit alıyordu zaten. Kendisi bana anlatmıştı. ‘Burada 30 senedir bir çete var. Bunu kırmam gerekiyor’ diyordu. İş, Keten’le çıkmaza girdiği için Selahattin Keten ‘Onu dövdüreceğim. En azından bir yumruk attırayım’ dedi. Ben de Engin Gölve’ye (davanın bir diğer sanığı) ‘Bir müdür dövülecek’ dedim. Sonra Selahattin’i arayıp ‘Birini buldum ama nasıl olacak diyor’ dedim. O da ‘Rıza’yı göndereceğim’ dedi. Olay olduktan sonra Selahattin Keten aradı beni. Neler olduğunu sordu. Rıza Keten’in ruhsatlı silahı vardı.”