Tarlabaşı’ndan Taksim’e çıkmaya çalışan lise son sınıf öğrencisi Dilan Alp, polisin müdahalesinden kaçarken bir eve sığındı. Polis, eve baskın yapıp gaz bombası attı. Gaz kapsülü Dilan’ın kafasına geldi. Kafatası kırılan Alp, Taksim İlkyardım Hastanesi’nde ameliyata alındı.

BDP İstanbul milletvekilleri Sabahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder ise Dilan Alp'in yaralanmasına ilişkin olarak, polisin 'merdivenden düştü' açıklamasına tepki gösterdi ve Alp'i polisin gaz bombasının yaraladığını belirtti.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Sabahat Tuncel, "Ne yazık ki onlarca arkadaşımız yaralandı. 1 Mayıs'ta esasında devlet terörü ile karşı karşıya kaldık. Dilan Alp de şiddet ile karşı karşıya kaldı. Kendisi ilk defa Taksim Meydanı'na grup arkadaşı ile 1 Mayıs'ı kutlamak için geliyor. Polis müdahalesi ile karşı karşıya kalıyor. Bir eve sığınıyor. Bu, çok vahim. Polis eve girerek gaz bombası atıyor. Gaz bombası Dilan'ın kafasına geliyor." dedi.

Tuncel, Alp'in ameliyata alındığını ve durumunun kritik olduğunu belirtti.

TUNCEL: HAYATİ TEHLİKESİ OLDUĞU HALDE GÖZALTI İŞLEMİ YAPILMIİ

Polisin genç kızın merdivenden düştüğünü öne sürdüğünü aktaran Tuncel, şöyle devam etti:

"Onunla aynı evde olan 6 kişi gözaltında. Dilan için de hayati tehlikesi olduğu halde gözaltı işlemi yapılmış. Bu, valiliğin, emniyetin ve hükümetin emekçilere yaklaşımının bir işareti. Biz, bu yaklaşımı kınıyoruz. Taksim emekçilerin alanı idi, izin verseler bugün işçiler ve emekçiler sorun ile karşılaşmadan 1 Mayıs'ı kutlayacaktı. Biz ne yazık ki bayramı kutlayamadık."

ÖNDER: GAZ BOMBASINI MERMİ NİYETİNE KULLANIYOR

Sırrı Süreyya Önder ise polis müdahalesinin ardından Dilan Alp'in arkadaşları ile bir eve kaçtığına işaret ederek, "Tabii bunları yakalamak için polis eve giriyor. Kapıyı açıp gaz bombası denen şeyin kapsülünü mermi niyetine kullanıyor. Kızın başında patlıyor bu. Kızımız için emniyet 'merdivenden düştü' açıklaması yaptı. Eğer kızın başına bir şey gelirse bu açıklamayı yapan sorumludur." ifadelerini kullandı.

Dilan Alp'in Taksim İlkyardım Hastanesi'nde ameliyatta olduğu öğrenildi.

İşte Dilan Alp'in vurulduğu görüntüler: