Siyabend Fırat Çetin / Demokrat Haber Erbil

Süleymaniye temaslarının ardından Erbil'e geçen BDP ve DTK heyeti burada bir basın toplantısı düzenledi.

Yoğun medya ilgisi altında düzenlenen basın toplantısında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan yer aldı.

Toplantıda konuşan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, "Kandil'e gittik. Murat Karayılan başkanlığında bir heyetle görüştük. Bize cevaplarını 1 hafta 10 gün içinde iletecekler. Kaçırılan kamu görevlileri konusunda ise, onları ailelerine kavuşturacak bir çalışma başlatacaklarını söylediler. Bu çalışmanın da 1 hafta 10 gün içinde bitmesi bekleniyor. BDP olarak da bu kişilerin ailelerine kavuşması için çalışmamızı sürdüreceğiz. Umuyorum ki en kısa zamanda 1 hafta 10 gün içinde önemli bir gelişme olacak ve söz konusu kişiler ailelerine kavuşacak" dedi.

Temaslar çerçevesinde bir başka heyette bulunan Sırrı Süreyya Önder, BDP Erbil temsilcisi Cemal Coşkun ve Mehmet Ali Aydın da Neçirvan Barzani ile görüşmelerinin ardından Almanya’nın Berlin şehrinde tedavisi devam eden Irak Cumhurbaşkanı ve Kürtlerin Mam Celal’i Celal Talabani’nin eşi Hero İbrahim Ahmed Talabani’yi ziyaret ettiler.

Kürdistan Federe Bölgesi’ndeki heyetten temaslarını tamamlayan BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Habur sınır kapısından geçerek Diyarbakır'a döndü.

Heyette yer alan Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanları, Mardin Milletvekili Ahmet Türk ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Erbil'de temaslarına devam edecek.