Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder'in seçim çalışmasını yürütürken saldırıya uğradı.

İSTANBUL- Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Hisarüstü Mahallesi'nde bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder'i tanıtan il ilanları dağıtırken bir grup ülkücünün saldırısına uğradı.

Alınan bilgiye göre, olay 20 Mayıs Cuma akşamı Hisarüstü Mahallesinde gerçekleşti.

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder'i desteklemek için çalışa yürüten öğrenciler, sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı, tehdit edildi.

Çalışmanın ilk dakikalarından itibaren gençlerin yanına gelen birkaç kişinin, bu mahallenin kendilerinin olduğunu, burada çalışma yapmalarına izin vermeyeceklerini söylediği belirtildi.

Gençlerin, bu mahallede yaşayan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak çalışma yapmaya hakları olduğu yanıtı vermesi üzerine, bir anda kalabalıklaşan grup gençlere saldırdı.

Saldırganların, öğrencilere kendilerinin vatanın koruyucusu olduklarını, el ilanlarını mahallede dağıttırmayacaklarını söylediği öğrenildi. Saldırganların ayrıca ölümle tehdit ettiği belirtildi.

'DEMOKRASİDEN YANA OLAN SESİMİZ SUSMAYACAK'

Konuya ilişkin açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi'nden Hisarüstü Sakini Öğrenciler, şöyle dedi: "Karşı karşıya kaldığımız bu şiddetin ülkede her gün deneyimlemek zorunda kaldığımız gündelik şiddetten ve faşizmden çok farklı olmadığını düşünüyoruz. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku adaylarının seçime girmesinin engellenmeye çalışılması, sivil itaatsizlik kampanyasına karşı yürütülen sert polis müdahaleleri, kapatılan demokratik çözüm çadırları, son 3 ayda 3600 BDP üyesinin içeriye alınması aslında bir araya gelen ezilenlerin ve demokrasi güçlerinin muktedirleri ne derecede korkuttuğunun ve paniğe sevk ettiğinin açık bir kanıtı. Ancak ne bu ülkenin vatandaşlarının bir kısmını 'sözde vatandaş' ilan ederek ötekileştiren zihniyetten, ne kendi vergilerimizi başımıza gaz bombası olarak yağdıran polislerden, ne de hukuku bir seçim silahı olarak kullananlardan bir korkumuz var. Bizler ne üniversitelerden ne mahallelerden ne de sokaklardan vazgeçmiyoruz. Emekten, demokrasiden ve özgürlükten yana olan sesimiz susmayacak."

ETHA