BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Sidar Sakık hayatını kaybetti. Sidar Sakık, yarın öğle saatlerinde Kocatepe Camiinde kılınacak caze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

 

Yakın çevresinden elde edilen bilgilere göre 25 yaşındaki Sidar Sakık Ankara'nın Dikmen semtinde babasıyla beraber yaşadığı 5. kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar etti. Olayla ilgili gelen ilk bilgilerde ise Sidar Sakık’ın silahla vurularak öldürüldüğü öne sürülmüştü.

 

Konuyla ilgili BDP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, "Muş Milletvekilimiz Sayın Sırrı Sakık'ın oğlu, Sidar Sakık içine girdiği bir bunalım neticesinde bu sabah babasıyla birlikte yaşadığı evin balkonundan atlayarak yaşamını yitirmiştir" denildi.

 

Hurriyet.com.tr’nin aileye yakın çevrelerden aldığı bilgilere göre olay şöyle gerçekleşti:

 

Milletvekili Sırrı Sakık, bu sabaha karşı 01.00 sıralarında evinde bir başka milletvekili arkadaşıyla sohbet ederken, dışarıdan gelen silah sesi üzerine oğlu Sidar’ı aradı. “Evladım dışarısı karışık, geç de oldu. Seni bekliyorum” dedi. Oğlunun gelmemesi üzerine endişelenen Sakık, ikinci kez oğlunu çağırdı.

 

Evdeki konuk milletvekilinin ayrılmasından sonra saat 02.00 sıralarında Sidar, babasının çağrısına uyarak eve döndü. Oğlunun gelmesinin ardından Sırrı Sakık, uyumak üzere yatak odasına geçti. Ancak bir süre sonra oğlunun telefonda biriyle tartıştığını duydu. Balkonda oldukça gergin görünen oğlunun yanına gitti.

 

Oğlunu uyumaya ikna etmek için cep telefonunu alıp içeriye girdi. Sırrı Sakık, yeniden balkona girdiğinde oğlunun 5. kattaki balkondan atlamak üzere olduğunu gördü. Sakık’ın, erken yaşta annesini kaybeden Sidar’ı engelleme çabası sonuçsuz kaldı. 25 yaşındaki genç, “Baba seni çok üzdüm” diyerek kendini boşluğa bıraktı.

 

BAŞHEKİM: YÜKSEKTEN DÜŞME SONUCU ÖLÜM

Güven Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, Hürriyet’e, “BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Sidar Sakık saat 04.15’te hastanemize getirildi. Yüksekten düşme sonucu oluşan travmaya bağlı olarak hastanemize getirildiğinde maalesef hayatını kaybetmişti. Savcılık, adli soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı ile cenaze otopsi için Adli Tıp’a gönderildi” dedi.

 

Çankaya'da bir arkadaşının işyerinde taziyeleri kabul eden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğuna açıklık getirdi. Oğlunun silahla vurularak ölmediğini dile getiren Sakık, "Evdeydik, sabah saatlerinde silah sesleriyle uyandık. Silah sesleri nedeniyle oğlum balkona çıktı, baktı. Belki oradan bağlamışlardır" dedi. Sakık, oğlu Sidar'ın herhangi bir problemi olmadığını ancak son günlerde sıkıntılı olduğunu belirtti.

 

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise, "Depresyondaydı, çocuk yaşta annesini kaybetti. Öyle bir sıkıntısı vardı. Gece biz Sırrı'nın evindeydik. Evin etrafından bir arabadan, muhtemelen serseriler silah sıkarak geçiyorlardı. Bunun üzerine Sidar'ı aradık. 'Ortalık çok iyi değil, eve gel' dedik. O da ben çıktıktan sonra gelmiş ve bu hadise gerçekleşmiş" ifadelerini kullandı.

 

Olayın gerçekleştiği sırada baba Sırrı Sakık'ın da evde olduğunu dile getiren Önder, Sidar Sakık'ın psikolojik olarak herhangi bir destek almadığını söyledi.

 

BDP'Lİ ÖNDER: İNTİHAR ETTİ

BDP'li Sırrı Süreyya Önder Twitter adresinden paylaştığı mesajında Sidar Sakık'ın intihar ettiğini yazarken, şair ve yazar Murathan Mungan da başsağlığı diledi: