Ağrı Valisi Musa Işın, 'PKK 40'a yakın kızı dağa kaçırıp iğfal etti' sözlerine Ağrı Belediye Başkanı DBP’li Sırrı Sakık’tan yanıt geldi.

Vali Musa Işın’ın, "Bir ilçemizde kadınlar gece vakti toplantı var diyerek evlerinden alınıyor, kocaları karşı çıkınca da ölümle tehdit ediyorlar. Bir ilimizde 40’a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz diyerek orada zorla tutuluyorlar. İnsanlarımız namuslarıyla tehdit ediliyor" sözleri büyük tepki çekmişti.

Demokratik Bölgeler Partisi Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık da Twitter üzerinden bu sözlere şöyle yanıt verdi:

“Ağrı Valisi'ne: öncelikle % 99’unun Kürt olduğu bir şehirde valilik yaptığınızı ve yaşınız kadar Kürtlerin bir özgürlük mücadelesi verdiğini hatırlatırım. Ama siz de bugün bize 40 yıllık savaşın çirkin söylemini hatırlattınız. Kadın bedeni ile namustan vurmak istiyorsanız Kürtlerin yan yana mücadele ederek bunu çoktan aştığını; namusun onurlu yaşamak olduğunu sizin de bu halkın bir evladı olduğunuzu hatırlatırım.”

AK PARTİ’NİN ‘AĞRI’SI

Ak Parti son yerel seçimlerde Ağrı Belediye Başkanlığı’nı DBP’li Sırrı Sakık’a kaybetmiş, 7 Haziran genel seçimlerinde ise 4 milletvekilliğinin tamamını HDP kazanmıştı.

7 Haziran seçimleri öncesi Ağrı Diyadin'de bir grup asker çatışmasızlık süreci olmasına rağmen PKK'lilerin bulunduğu alana indirilerek terk edilmişti. 15 farklı bölgeden seçilerek gönderilen askerlerin PKK'liler tarafından öldürtülmek istendikleri iddia edilmişti. Halk canlı kalkan olarak bölgeye gitmiş ve kimi yaralı olan askerleri kurtarmıştı.