Şırnak merkezde meydana gelen patlamada 1'i ağır 12 kişi yaralandı. Olayın kutlamanın yapıldığı Ömer Kabak Meydanı'na atılan el bombasından kaynaklandığı öğrenildi.

ŞIRNAK - Şırnak merkezde meydana gelen patlamada 1'i ağır 12 kişi yaralandı. Olayın kutlamanın yapıldığı Ömer Kabak Meydanı'na atılan el bombasından kaynaklandığı öğrenildi.

Şırnak Devlet Hastanesi'nde 7 kişinin tedavisi sürerken, Cizre Devlet Hastanesi'ne 5 kişi sevk edildi. Olayda ağır yaralanan 1 kişi ise Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayda hafif yaralanan çok sayıda kişinin hastaneye gitmediği bilgisine ulaşıldı. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Şırnak Bağımsız Milletvekili Adayı Hasip Kaplan, Şırnak Devlet Hastanesi'ne giderek yaralıları ziyaret etti. Görgü tanıkları el bombasının meydana yakın olan bir damdan atıldığını ifade etti. Yaralıların götürüldüğü hastaneye yürüyen kitleye yönelik polisin attığı gaz bombaları sonucu çok sayıda kişi gazdan etkilenirken, hastanenin cam ve kapıları da kırıldı.

Söz konusu patlamada yaralananların; Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Şırnak İl Seçim Komisyonu Üyesi Fırat Bilir, Cengiz Kabak, Ömer Şaran, Selim Çelik, Mevlan Çelik, Mehmet Nezir Altan, Abdullah Alınak, Yahya Turan, Devran Çelik, Emin Kandemir, Emin Sevim ve Kazım Acar. 

“Ülkemin milletvekili değilsin, git kiminle görüşürsen görüş”

Patlamanın gözlemci olarak Şırnak’ta bulunan Alman Sol Partisi Milletvekili Harald Weingberg'in alandan kaldığı otele geçmek istediği sırada meydana gelmesi kafalarda soru işareti bıraktı. Olayı DİHA’ya değerlendiren Weingberg, saldırının kendisine ve beraberindeki heyete yönelik olduğunu söyledi. Olaydan sonra polis yetkilileri ile tartışan Weinberg, polise olayı raporlaştırıp dünya kamuoyuna bildireceğini söylemesi üzerine polis amiri Alman parlamentere, "Bana ne, sen benim ülkemin milletvekili değilsin. Git kiminle görüşürsen görüş" diye yanıt verdi.

Yüksekova Haber