HDP ve DBP, Şırnak ve ilçelerinde sokağa çıkma yasakları döneminde yerinden edilen seçmenlerin referandumda oy kullanmaları için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

HDP Şırnak İl Eş Başkanı Zeki İrmez, Şırnak genelinde 805 sandığın kurulacağını belirterek, özellikle yasaklar döneminde köy ve beldelere göç eden seçmenleri araçlarla oy kullanacakları sandığa götürmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

İrmez, “Birçok göç eden aileye ulaştık. Örnek olarak Cizre’den çevre köylere ve beldelere göç eden 2 bin aileye ulaştık. Kent dışında okuyan ve çalışmaya giden insanların tespit edilmesi için de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Kent dışında yaşayan seçmenlerin HDP ve DBP binalarına başvurması halinde o kişileri sandığa taşıyacaklarını söyleyen İrmez, “Herkes bilsin ki Botan halkı rengi ve sesiyle bu referandumda da kazanacak” dedi.

İrmez, sandık müşahitliği için de yurttaşlara il ve ilçe binalarına başvuru yapmaları yönünde çağrı yaptı. İrmez, sandık güvenliğini sağlamak için Şırnak Barosu avukatlarıyla da ortak bir çalışma yürüteceklerini kaydetti.