Şırnak’tan bir kez daha şüpheli asker ölümü haberi geldi. Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugayı'nda askerlik yapan Erzurum nüfusuna kayıtlı Muhammet Duman isimli askerin sırtından vurulduğu belirtildi. Ağır yaralandığı belirtilen Duman, kaldırıldığı GATA'da yaşamı yitirdi. 

Duman'ın ölümüne ilişkin ajanslara servis edilen haberlerde Duman'ın "arkadaşının tüfeğinin kazara ateş alması sonucu sırtından vurularak ağır yaralandığı" iddia edildi. 

Askerliğinin bitmesine 25 gün kala şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlı Dumanoğlu köyü nüfusuna kayıtlı Duman, yarın köyünde toprağa verilecek. 

İLK KEZ DEĞİL

Şırnak’ta 11 Haziran günü de yaşamını yitiren özel harekatçı Fatih Erdoğan için "Depoda sayım sırasında ateş alan silahla şehit oldu" denilmişti. Ancak daha sonra özel harekatçıların kendi aralarında çatıştığı ve Erdoğan'ın o çatışma sonucu yaşamını yitirdiği belirtilmişti. 

Yerel kaynaklar İsmetpaşa Mahallesi'nden iki grup halinde evlere giren PÖH'lerin henüz öğrenilemeyen bir nedenle birbirine ateş açtığını aktarmıştı. Söz konusu çatışmada Fatih Erdoğan isimli özel harekatçı ölürken, bazı özel harekatçılar da yaralanmıştı.

Kaynak: DİHA