PKK, Şırnak'ta kaçırdığı ve aralarında BDP'li Şırnak Belediye Eş Başkanı Serhat Kadırhan'ın amcası E.K.'nin de bulunduğu 9 yol yapım işçisini serbest bıraktı.

Şırnak merkez Görmeç köyü yakınlarında 14 Mayıs'ta PKK'nin kaçırdığı 9 işçi serbest bırakıldı.

Şırnak 23. Tümen Komutanlığı 4. Motorize Piyade Taburu'nun askeri üst bölgesinin güvenlik yolunu yapan işçiler, 14 Mayıs'ta eve dönerken araçları PKK mensuplarınca kesilmişti. PKK'liler araçta aralarında BDP'li Şırnak Belediye Eş Başkanı Serhat Kadırhan'ın amcası E.K.'nin de bulunduğu 9 işçiyi yanlarına alarak Gabar Dağı istikametine giderek izlerini kaybettirmişti.

İşçilerin serbest bırakılması için Şırnak'ta bulunan bazı sivil toplum örgütleri ile BDP'li yöneticiler girişimde bulunurken, askeri güçler de önceki gün Gabar'da operasyon başlatmıştı.

PKK'lilerin dün (cumartesi) akşam saatlerinde serbest bıraktığı işçiler, Şırnak Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kumçatı Jandarma Karakolu'na götürülerek ifadeleri alındı.

Karanlık olduğu için kendilerini kaçıranların yüzünü iyi seçemediklerini ifade eden işçiler, karakolda bulunan PKK mensuplarının fotoğraflarından kendilerini kaçıranları teşhis etmeye çalıştı.

Mağdur sıfatıyla ifade veren işçiler, daha sonra karakol önünde bekleyen yakınlarıyla hasret giderdi.