Şırnak'ın Cizre ilçesinde Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H - YDGK-H) tarafından kurulan "nöbet çadırı"na Hür Dava Partisi üyesi olduğu ileri sürülen kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Bunun üzerine gece başlayan çatışmaların şiddetlenerek sürdüğü öğrenildi.

ANF'nin haberine göre; geceleyin, Hür Dava Partisi üyesi oldukları ileri sürülen 2 kişi Nur Mahallesi'ndeki Botan Caddesi ile Özkan Caddesi üzerinde YDG-H ve YDGK-H tarafından kurulan "nöbet çadırı"na girmeye çalıştı ve çatışmalar bunun üzerine çıktı. Habere göre kimlikleri sorulan şahıslar, çadırdakilerin üzerine ateş açarak, kaçmaya çalıştı. Bunun üzerine çadırdakilerin karşılık vermesiyle taraflar arasında gece saatlerinden bu yana çatışmalar yaşanıyor.

Radikal'i haberinde ise çatışmaya müdahale etmeleri için bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Çok sayıda polis panzerinin, daha önceden kazılan hendekler nedeniyle çatışmaların olduğu sokaklara ulaşmakta zorlandığı kaydedildi.

VALİLİK: 2 ÖLÜ, 3 YARALI

Valilik de konuyla ilglili açıklama yaptı. Şırnak valiliği, olaylarda iki kişinin öldüğünü, üç kişinin de yaralandığını açıkladı.