Şırnak’ın Cizre ilçesinde YDG-H ile Hüda-Par üyeleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada yaşamını yitirenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) ile Hür- Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında çatışma çıktı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, gece 02.00 sularında Hüda-Par üyesi oldukları belirtilen 2 kişinin Nur Mahallesi’ndeki Botan Caddesi ile Özkan Caddesi üzerinde mahalle güvenliğini sağlamak amacıyla YDG-H tarafından kurulan nöbet çadırına girmeye çalıştığı, kimlikleri sorulan kişilerin çadırdakilerin üzerine ateş açması üzerine taraflar arasında gece saatlerinden bu yana çatışmalar yaşanıyor.

İMC TV Editörü Saadet Yıldız yaşanan çatışmalarda 15 yaşındaki Barış Dalmış adlı çocuğun yaşamını yitirdiğini belirterek yaşamını yitirenlerin sayısının 3’e yükseldiğini aktardı.

Fırat Haber Ajansı’na (ANF) konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, çatışmaların büyümesinin engelllenmesi ve sona erdirilmesi için temaslarda bulunduğunu söyledi.

“Karanlık bir saldırı olduğu görülüyor. Devlet provokasyonu da bunun içinde olabilir. Halktan genç bir insan yaşamını yitirdi, üç kişi de hastanede bulunuyor. Çatışmaların durması ve büyümemesi için temaslarımız sürüyor.”

Kaynak: İMC TV