Şırnaklı aileler, kendileri için dayanışmak amacıyla bir yıl daha süresi uzatılan “1000 Kardeş Aile Kampanyası”na katılım çağrısında bulundu.

Aileler, “Acılarımız dayanışmayla hafifleyecek” dedi. 

Şırnak merkezde 16 Mart-14 Kasım 2016 Kasım tarihleri arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra birçok mahallede binlerce ev yıkıldı.

Yüzlerce aile, kentlerini terk etmemek için aylarca kurdukları çadırlarda yaşarken, birçok aile ise kent merkezinde sağlam kalan evlerde yaşamlarını sürdürüyor. 

Zor koşullarda yaşam mücadelesi veren aileler ile dayanışmak için başlatılan kampanyalar ise devam ediyor. Bu kampanyaları yürüten kurumlar arasında bulunan Heyva Sor a Kurdistanê, Şırnaklılar ile dayanışmak için daha önce de yürütülen “1000 Kardeş Aile Kampanyası”nın süresini bir yıl daha uzattığını duyurdu. 

‘ACILARIMIZ DAYANIŞMAYLA HAFİFLEYECEK’

Kampanyanın uzatılmasını olumlu bulan aileler ise kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu. Kentin Vakıfkent  mahallesindeki 3 daire ile bir dükkanı ateşe verilen 9 kişilik Uygur ailesi, kentlerini terk etmeyen insanlara sahip çıkılması gerektiğini söyledi. 8 ay Silopi ilçesinde kaldıktan sonra kentlerine geri dönerek kiralık bir evde yaşamlarını sürdüren Uygur ailesi, acıların dayanışma ile hafifleyeceğini dile getirdi.

“Maddi durumları iyi olan halkımızın desteklerini bekliyoruz” diyen Kumriye Uygur (65), “Her şeye rağmen kentten hiçbir şekilde ayrılmayacağız. Her türlü zorluğu çekiyoruz. Dayanışmayla bir şekilde bu süreci atlatacağız” diye konuştu.  

‘BİR YURTTAŞA EVİNİ BİZE TAHSİS ETTİ’ 

Kampanyadan yararlanan yurttaşlardan biri olan Selahattin Sondak (56) ise, 12 kişilik ailesinin geçiminin zor olduğunu belirtti.  1992 yılında gördüğü işkence sonucu sağ elini kullanamadığından dolayı herhangi bir işte çalışamayan Sondak, kentteki bir yurttaşın kendisine kendi evini tahsis ettiğini aktararak, maddi imkansızlıklardan dolayı 3 çocuğunu okuldan almak zorunda kaldığını kaydetti.

2 KERE EVİ YIKILDI  

Hem 90’lı yıllarda hem de geçtiğimiz yıl ilan edilen yasaktan sonra evinin yıkıldığını söyleyen Sondak, “Hiçbir maddi durumumuz yok. Halkımızdan dayanışma bekliyoruz” çağrısında bulundu. 

KAYNAK: mezopotamyaajansı.com