Şırnak kent merkezindeki Dicle Mahallesi'nde polis ve özel harekat timlerinin saldırıları dün gece de sürdü. Açılan ateş sonucu Hacı Lokman Birlik adlı bir kişi Bayındırlık binası önünde vuruldu.

DİHA'nın görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre saldırıda yaralanan Birlik, yaralıyken infaz edildi.

Görgü tanıklarının anlatımına göre; saldırıda vurularak yaralanması sonrası Birlik'in yanına gelen özel harekat timleri, yaralı Birlik'i infaz etti. Birlik'i öldüren polislerin kafasına basarak fotoğraf çektirdikleri de öne sürüldü. Görgü tanıkları, Birlik'in cenazesinin yerde metrelerce sürüklenerek, sokaktan çıkarıldığını aktardı.

Öldürülen Birlik'in cenazesi, sonrasında Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane personellerinden Menal Geçer de Birlik'in hastaneye taşınması için sedye getirdiği sırada özel harekat timlerinin saldırısına uğradığını bildirdi. Özel harekat timleri tarafından darbedilen Geçer, daha sonra gözaltına alınarak Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HDP'Lİ VEKİLİN EŞİNİN KARDEŞİYDİ

Olayı duyup, hastaneye koşan HDP'li vekiller Leyla Birlik, Faysal Sarıyıldız ve Aycan İrmez'in yanı sıra yüzlerce yurttaşın hastane önündeki bekleyişi ise sürüyor. Birlik'in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından kentte kitlesel törenle toprağa verilecek.

Faysal Sarıyıldız, Hacı Lokman Birlik'in HDP'li vekil Leyla Birlik'in eşinin kardeşi olduğu bilgisini de aktardı.  

Kaynak: DİHA