Başbakan Erdoğan'ın açıklaması ardından Şırnak Havalimanı'na geçen aralık ayında vefat eden 'Şerafettin Elçi' ismi asıldı. Başbakan Erdoğan'ın Cuma günü açılışını yapmak için geleceği Şırnak'ın Cizre İlçesi BDP teşkilatı Şerafettin Elçi ismine jestle karşılık vermek için yaklaşık 20 bin kişi ile Başbakan Erdoğan'ı karşılamaya hazırlanıyor. 

Başbakan Erdoğan, iki hafta Bingöl Havalimanı'nı açılışı sırasında Şırnak'ın Cizre ile İdil İlçesi arasında yapılan Şırnak Havalimanı'na BDP desteğiyle Diyarbakır'dan Milletvekili seçilen 25 Aralık 2012 tarihinde Ankara'da vefat eden Şerafettin Elçi adının verileceğini açıklamıştı. Erdoğan'ın açıklaması ardından yaptırılan tesise bugün 'Şerafettin Elçi Havalimanı' yazısı asıldı. Erdoğan'ın Cuma günü açılışını yapacağı havalimanında son hazırlıkları sürüyor. Ankara'dan gelen bir heyet çalışmaları gözden geçirirken, Cizre İlçe Jandarma Komutanı Albay Hikmet Öz de havalimanında alınacak güvenlik önlemleri ile ilgili çalışma yaptı.

BDP'DEN KARŞILAMA JESTİ

Şırnak Havalimanı'na, BDP'nin desteğiyle Diyarbakır'dan milletvekili seçilen KADEP eski Genel Başkanı Şerafettin Elçi'nin adının verilmesine BDP'de bir jest ile karşılık vermeye hazırlanıyor.

BDP Cizre İlçe Başkanı Mehmet Ata Bilen, Cuma günü havalimanı açılışı için Şırnak'a gelecek Başbakan Recep Erdoğan'ı karşılamak üzere, 20 bin kişilik davetiye bastırdıklarını söyledi. Partilileri davetiye göndererek, açılışa katılmalarını isteyeceklerini belirten Bilen, "Bu süreç için çok iyi. Biz memnun oluyoruz. Parti olarak, bütün teşkilatımız olarak katılacağız. Hazırladığımız davetiyeleri halka dağıtacağız, halkı Başbakan Erdoğan'ı karşılamaya çağıracağız" dedi. (haber7)