27 Mayıs’tan bu yana haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter için Şırnak Emniyeti’nin Baro'ya bağlı bir avukatı arayarak tanıkların işaret ettiği yerlerde inceleme yapmasını istedi.

Dicle Haber Ajansı’nın aktardığına göre; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Birleşmiş Milletlerin (BM) Külter'in akıbetini sormak için Türkiye'den savunma istemesi üzerine 27 gündür suskunluğunu koruyan Şırnak Emniyeti ilk kez sessizliğini bozdu.

Külter'in gözaltına alındığına tanıklık ettiği belirtilen kişiler, Külter'in önce Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Gümüştepe Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne, ardından da 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na götürdüğünü iddia etmişti.

Haberde; Emniyetin, savcılığın herhangi bir talebi olmaksızın Şırnak Barosu'na bağlı bir avukatı arayarak Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'nde inceleme yapabileceğini belirttiği aktarıldı.

Külter dosyasıyla ilgilenen İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi avukatlara haber vermeyen Şırnak Emniyeti’nin, bu yolla Türkiye'nin AİHM ve BM'ye yapacağı savunmanın alt yapısını hazırlamaya çalıştığı iddia ediliyor.