Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'taki T Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkumlar tarafından isyan çıkarıldığı iddia edildi.

DİHA'nın haberine göre, uzun zamandan beri avukat ve aileleri ile görüştürülmeyen mahkumlar cezaevinin bazı bölümlerini ateşe verdi.

Hürriyet’te yer alan habere göre ise, Cezaevi’nde akşam saatlerinde çıkan yangında 1 mahkumun yaşamını yitirdiği, 1 mahkumun da yaralandığı belirtildi. İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangında 10 infaz koruma memurunun da dumandan etkilendiği ifade edildi.
 
Yeşilyurt Mahallesi Rezuk Caddesinde bulunan Şırnak T Tpi Ceza ve İnfaz Kurumu’nda bu akşam saat 19.30 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
 
Yangına ilk önce cezaevinde görevli infaz koruma memurları müdahale ederken, daha sonra itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın söndürüldü. Elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangında ilk belirlemelere göre 1 mahkum yaşamını yitirirken, 1 mahkum da yaralandı.
 
Yangına ilk müdahaleyi yapan 10 infaz koruma memuru yoğun dumandan etkilendi. İnfaz koruma memurlarına cezaevine gelen sağlık görevlileri tarafından oksijen verildiği öğrenildi. Cezaevi çevresi güvenlik kordonuna alınırken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

CEZAEVİ: TRAFODAN KAYNAKLI 

Cezaevini arayan Avukat Büşra Demir, yetkililerin kendisine "trafodan kaynaklı yangın çıktığını" söylediğini aktardı.

Av. Demir, "Benim orada 30'a yakın müvekkilim var. Kendileri ile görüşmek istiyorum deyince, 'Bu konuda bilgi veremeyiz. Yangın teknik bir arızadan çıkmış' dediler" bilgisini verdi.  

KAYNAK: DİHA, Hürriyet