Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber

KJA (Kongreya Jinên Azad / Özgür Kadınlar Kongresi) tarafından organize edilen “Cenazeler Gömülmüyor, İnsanlık Ölüyor. Ölüm Ablukaları Kalksın” talebiyle Siirt’ten Şırnak’a yapılacak yürüyüş için Türkiye’nin birçok yerinden yurttaşlar Siirt’e harekete geçti.

Heyetlerin Siirt'e girişi Şırnak valisi tarafından yasaklandı. HDP milletvekileri Tuncay Bakır, Çağlar Demirel, Meral Danış Beştaş ve Siirt milletvekili Besime Konca Siirt Valisiyle bu duruma ilişkin görüşmede bulunuyor. Yoğun bir askeri yığınağın olduğu Siirt 3 yolda kadınların bekleyişi sürüyor.

“Cenazelerimiz gömülmüyor, insanlık ölüyor” şiarı Türkiye'nin değişik yerlerinden bir araya gelenler, sokağa çıkma yasağının sürdüğü yerlerde öldürüldükten sonra haftalarca yerlerde kalan cenazelerin alınmasına izin verilmeyişini protesto etmek, savaşa karşı barışı haykırmak için Şırnak'a yürüyüş gerçekleştirmek için Siirt’te bir araya geldi.

Barışta ısrarlarını göstermek için Siirt’ten Şırnak’a yürümek isteyen kitlenin önü polis ve askerler tarafından kesildi.

Siirt'te bulunan Siirt Kurtalan HDP ilçe yöneticisi Cemil Taşkesen, Siirt, Kurtalan, Baykan üçgeninde asker ve polislerden oluşan canlı barikat kurmak sureti ile durdurulduklarını belirtti.

Taşkesen “Şu an Siirt'in her tarafına asker polis tarafından abluka altına olduğunu, ayrıca bölgeye çok sayıda özel hareket polisleri, Toma, panzer ve çok sayıda asker sevkiyatı başladığını” ifade etti.

Yürüyüş korteji Siirt'te barikatların kalkmasını bekliyor. Yürüyüşçüler her türlü saldırıya karşın, barışçıl yollardan eylemlerini gerçekleştirmek için beklediklerini ifade ediyor.

Aynı yürüyüş için yola çıkmak isteyen Şırnak Uludere’den gelenler için de Şırnak yolu üzerinde birçok arama noktası oluşturuldu, halkın ilerleyişi engellenmeye çalışıldı.