İrlandalı Sinn Fein lideri Mary Lou McDonald, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 16 Kasım tarihli mektubuna cevap verdi.

McDonald, mektubunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Demirtaş’ın cezaevinde tutularak, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ihlal edildiği yönündeki kararını memnuniyetle karşıladı.

McDonald, “AİHM’in bu kararını ve ayrıca Selahattin Demirtaş’ın derhal serbest bırakılmasını talep etmiş olmalarını memnuniyetle karşılıyorum” dedi.

Demirtaş, diğer tutuklu HDP’li vekiller ve belediye eş başkanlarının serbest bırakılmasını isteyen Sinn Fein lideri, şunları kaydetti:

“Selahattin, Kasım 2016’da yasa dışı bir şekilde diğer 12 seçilmiş HDP milletvekili ile birlikte tutuklanmıştı. Onlar barış, insan hakları ve demokrasi savunucusu oldukları için hapsedildi. HDP’den aralarında 58 seçilmiş belediye başkanı ve 10 milletvekili olan 5.000’den fazla üye ve aktivist tutuklanmıştır.

Selahattin’in davasının bir sonraki duruşması 12-15 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Sinn Fein olarak Demirtaş ve Türkiye’deki otoriter hükümetin zulmüne uğrayan diğer tüm HDP temsilcilerine dayanışmamızı iletiyoruz.

Selahattin’in derhal serbest bırakılması ve bir bütün olarak HDP’nin tüm siyasi tutsaklarının serbest bırakılması çağrısını yapıyoruz.”