KCK kaynaklarına göre; Şırnak sınır hattında bir haftadır yoğun askeri hareketlilik devam ederken, sınır hattı bu sabah yine havan ve obüs toplarıyla ateşe tutuldu. Hakkâri’nin Gerdiya bölgesine ise 50 araçlık konvoyla asker ve cephane sevk edildiği bildirildi.

ANF'deki habere göre; son gelişmelere ilişkin KCK'nin silahlı kolu HPG (Hezen Parastina Gel-Halk Savunma Güçleri) Basın İrtibat Merkezi bugün yaptığı yazılı açıklamada, dünden bu yana askeri sevkıyatı sürdüren Türk ordusunun sınır hattını obüs ve havanlarla bombaladığını duyurdu.

Açıklamaya göre, bombardımanlar hala aralıklarla devam ediyor. Şırnak’ın yanısıra Hakkari’nin Şemdinli İlçesiyle Medya Savunma Alanları sınır hattında da operasyonlar düzenliyor. Yine Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Gerdiya alanına da 50 araçlık konvoyla asker ve cephane sevkıyatı yapıldığı duyuruldu.

'ATEŞKESİN İHLALİ'

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Türk ordusunun  Şırnak’ın Uludere ilçesi ile Medya Savunma Alanları sınır hattı üzerindeki operasyonlarının devam ettiği kaydedilerek, "Operasyon alanını 2 adet İnsansız Hava Aracı ile sürekli keşif eden TC ordusunun askeri sevkiyatı da yoğun bir şekilde devam etmektedir" denildi. Açıklamada,  ayrıca Hakkari’nin Şemdinli ilçesiyle Medya Savunma Alanları sınır hattında da operasyonların sürdüğü bildirildi.

ANF'de yer alan haberde; HPG'nin açıklaması doğrultusunda gün gün Türk ordusunun düzenlediği operasyon hareketliliği ve bombalamalar sıralanırken; 'Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı'nın dün yaptığı açıklama hatırlatılarak,  “Tüm bunlar bir yıla yakın bir süredir devam eden ateşkesin ihlali anlamına gelmektedir” denildiği anımsatıldı.

İlgili açıklamada “Gerillalarımızın denetimindeki alanlara yönelik düzenlenen bu saldırılar karşısında güçlerimiz kendini savunmakta ve bu çerçevede zaman zaman çatışmalar yaşanmaktadır. Önderliğimizin (Öcalan) çağrısı ve hareketimizin ateşkes kararına büyük bir titizlik ve disiplinle uyan güçlerimizin ateşkesin ihlaline ve her türlü saldırıya aktif bir şekilde gerekli karşılığı vereceği bilinmelidir” denildiği belirtildi.