Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyelerinin de bulunduğu gönüllü bir grup hekim ve sağlık çalışanı ambulanslarla bugün Cizre’ye hareket etti.

Gönüllü olarak Cizre’ye gitmek isteyen sağlıkçılar arasında 9 hekim, 5 hemşire ve 1 ambulans şoförü bulunmakta.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir haftayı aşkın süredir yaralı halde bir bodrum katında bulunan yurttaşlardan bugün yaşamını yitiren Sultan Irmak ile birlikte 7 can kaybı oldu. On altı yaralının daha bulunduğu bodrum katına günlerdir ambulansların gitmesi engelleniyor.

TTB ve SES de ortak bir açıklamayla hükümeti, Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarını bir kez daha göreve davet etti. 

Yazılı olarak yapılan açıklama şöyle:

"Cizre’de bir binanın bodrum katında yaralı olarak 7 gündür yardım bekleyen 19 yurttaşımıza anlayamadığımız ve anlamlandıramadığımız nedenlerle yardım ulaştırılamıyor ve her gün bir yaralı yurttaşımız daha yaşamını yitiriyor.

Hayata tutunmaya çalıştıkları bodrum katı içindeki yurttaşlarımız için “toplu mezara” dönüşmeden yaralılara insani yardım ulaştırılmalıdır.

Bugün itibarı ile TTB ve SES üyelerinin de içinde olduğu gönüllü bir grup hekim ve sağlık çalışanı ambulanslarla bölgede olduklarını ve olanak tanınması durumunda yaralılara yardıma hazır olduklarının bilgisini örgütlerimize iletmişlerdir.

Sorunun bir insanlık dramına dönüşmeden çözümlenebilmesi için bundan önceki pek çok doğal afet ve toplumsal sorunda olduğu gibi yaralılara güvenli ortam ve koşullarda ulaşılarak yaralıların ivedilikle tedavi altına alınabilmesi için gönüllü ekiplerin yardıma hazır olduğunu bildiririz."

14 gönüllü sağlıkçının isimleri ise şöyle: 

"İstanbul Tabip Odası üyesi Dr. İncilay Erdoğan, Türk Tabipler Birliği üyesi uzman Dr. Halis Yerlikaya, Ankara Tabip Odası üyesi Dr. Naci Karahancı, İstanbul Tabip Odası'ndan Çağla Demir, SES Batman Şube Başkanı anestezi teknikeri Mustafa Yurtsever, İstanbul Tabip Odası'ndan Dr. Sadık Çayan, Batman Tabip Odası'ndan Operatör Dr. Faruk Erin, Şerif Taştan ambulans şoförü, SES Diyarbakır Şubesi'nden hemşire Selma Atay, hemşire Yekta Yıldız, Dr. Ercan Dönmez, Diyarbakır Tabip Odası'ndan Dr. Serhat Yasan, Diyarbakır Tabip Odası'ndan Op. Dr. Vahhac Alp ve hemşire Bahar Sönecek."

(Demokrat Haber)