Ankara Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin kendisinden 25 milyon rüşvet istediğini iddia eden iş insanı ve CHP eski milletvekili Sinan Aygün CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile aralarında anlaşmazlık nedeni olan ve mühürlenen Togo kuleleri inşaat süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sinan Aygün, kulelerle ilgili bütün belediye başkanları döneminde yapılan denetimlerde onay alındığını ve hiçbir kaçak yapılaşmaya gitmediğini, Togo kulelerinin imar planına, ruhsata ve diğer gerekli izinlere sahip olduğunu söyledi.

Aygün, "FETÖ"ye finans sağladığı ve kara para akladığı, ülen cemaati mensuplarının arsalarını satın aldığı iddialarını da cevapladı.

Sinan Aygün darbe girişimi  öncesi  cemaat mensuplarıyla ortak bir proje yürüttüğünü, bu kişilerin darbeden sonra firari duruma düştüğünü ve kendisinden projedeki hak paylarını talep ettiklerini söyledi.

Aygün, kendisinden istenen parayı yüksek bulduğu için ödeme yapmadığını bunun üzerine söz konusu kişilerin mahkemeye başvurduğunu, mahkemenin belli bir miktar karar vererek kendisine ödeme tebligatı çıkardığını anlattı.

Bunun üzerine söz konusu parayı devlet bankası olan VakıfBank'a yatırdığını ve bu paranın daha sonra firari  "FETÖcüler" tarafından çekildiğini söyleyen Sinan Aygün bu noktada kendisinin masum olduğunu, her şeyin didik didik incelendiği bir dönemde paranın devlet bankası olan Vakıfbank'tan çekildiğini burada  sorumluluğunu devlete olduğunu söyledi.